Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Ágyneműtartós kanapék

Manapság sokan ágy helyet kanapét használnak alvásra. Főleg tini szobákban, hisz rengeteg előnnyel jár. Nappal kicsi este pedig két személyes, ha úgy alakul, hát ki mondana nemet rá?

Kihúzható, ágyneműtartó fiókok

A kanapékban ágyneműtartó is található, amiben el lehet rejtene nappalra az ágyneműt. Ezek a plusz ágyrésznek adnak "lábakat" is. Ha a kanapénak dupla szivacsozása van az ülőfelületénél, akkor annak a kanapénak, ha kihúzod az alját, az ágyneműtartót és rábillented, akkor kész is a "franciaágy".

Lebillentős kanapék

Amelyik kanapé nagy párnákkal van ellátva, amik biztosítják a karfát és a kényelmes háttámlát, azoknak általában kemény a háttámlája, mert ledönthető. Vagyis: A pihe-puha ülőfelületet, ha előre húzzuk, akkor láthatóvá válik az ágyneműtartó, ami ezen kanapék esetében nagynak számít, hisz semmilyen mechanika nem foglalja a helyet, majd ha a háttámlát ledöntjük az ágyneműtartóra, akkor készen is van az ágy, hisz a háttámla falhoz néző része, vagy döntés után a felfelé levő része, ugyanolyan rugózattal van ellátva, mint az ülőfelülete. Hatalmas előnye ennek a kanapénak, hogy a fekvőfelülete egy síkban van, így középen is kényelmesen aludhatsz és jól támasztja a gerincedet.

Ágygéppel szerelt változatok

Ez a hagyományos, 3 darabban kihajtogatható kanapét jelenti. Minden napos alvásra kifejezetten rossz választás, hisz a vendégágy elem, vagy elemek általában alacsonyabban vannak, mint a kihúzott ülőfelület. Idősebbek nem szeretik, mert nehéz róla felállni nekik. A gerincednek sem tesz jót, főleg hosszú távon. De ha csak a nappaliba menne egy ilyen kanapé, amin pár napot alszanak a vendégek, akkor nem kell aggódni. 1-2 éjszakát mindenki kibír rajta.

Rekamié

Más néven a kattanós ágy. Nagy fekvőfelületet széltében nem biztosít, így ketten nehézkes az elférés rajta. Régebbi daraboknál idővel előjön, hogy a szivacsozás kicsit belapul, és az alváz nyomja testet. Ami az összecsukott állapotot biztosítja az a kanapé közepén helyezkedik el. Vagyis középen nehézkes lesz aludni, nem beszélve a további rá merőleges támasztásokra. Felnőtté válásomat egy ilyen ágy kísérte végig és olyan régi volt már az a rekamié, hogy 6 részre volt felosztva: nyomott a vállamnál, a csípőm alatt és középen sem tudtam aludni: De ez nagyon régi darabokra jellemző.Kapcsolódó cikkek

Vákuummatrac választék

Vákuummatrac választék

Tekerd ki és élvezd!
Ágykeret - klasszikus típus

Ágykeret - klasszikus típus

Ha vágyunk egy nosztalgikus hangulatú hálószoba…
Gyerekmatracból a legjobbat!

Gyerekmatracból a legjobbat!

A gyermeké is legyen kényelmes!
Ágyráccsal kényelmet!

Ágyráccsal kényelmet!

Az ágy vele lesz az igazi!
Vendégágyas kanapé

Vendégágyas kanapé

Nekünk kanapé, nekik ágy…