Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Gerincvédő zónás kanapék

Ha mindennapos alváshoz keresel kanapét, akkor ne elégedj meg a bonellrugóssal, pláne ne a szivacsossal. Akárhogy is csűrjék vagy csavarják a gerincvédő zónás kanapékkal jársz a legjobban: hosszútávon!

Ha kipihenten szeretnél ébredni, akkor két fontos szempontot tarts szem előtt:

  1. A fekvőfelület méretét
  2. A fekvőfelület minőségét, azaz a gerincvédő zónát

A kanapé fekvőfelületének mérete

Alvás közben mindenki forgolódik. Fekszünk a hátunk, az oldalunkon, a hasunkon és még rengeteg elképzelhetetlen pozícióban. Ezért a méret az lényeg! Egy ember 70-80cm minimum "követel" alvás közben, ezért ha ketten alusztok rajta 140cm széles fekvőfelület alá ne adjatok. Hogy még kényelmesebb legyen, olyan típust érdemes választani, aminek fekvőfelület iránya a fallal párhuzamos és kinyitva egy szintben van a kanapé ülőfelülete és háttámlája, így a választék nem nyom és kényelmesen el tudsz helyezkedni.

De mit is jelent a kényelmi-, gerincvédő- vagy relax zóna?

A gerincvédő zóna

Az ilyen extra zónás kanapék, rugós szerkezettel készülnek, amelyben a rugósorok között szivacsból készült merevítést találsz. Ez a megoldás teszi nagyon kényelmessé, jobb tartásúvá és strapabíróbbá kanapédat, mivel az igénybe vett sávban, azaz a csípődnél  fejti ki a hatását. Az ilyen típusoknál az előre húzható ülőlap és ledönthető háttámla kinyitás a jellemző. Amikor össze van csukva kanapéd, akkor a háttámla kemény, hisz alváskor az találkozik az ágyneműtartóval, ezért nagy, puha párnákkal korrigálják ki, ezt a hátrányt. Az ilyen fajta nyitásnak előnye még, hogy nagy ágyneműtartót találsz alatta, mert semmilyen mechanika vagy vendégágy elem nem foglal plusz helyet.Kapcsolódó cikkek

Nappali

Nappali

Itt az ideje, hogy többet tudj meg a nappaliról.
Fix kanapé és heverő kínálat

Fix kanapé és heverő kínálat

Jó rajta pihenni, az fix...
Kókusz-latex matrac választék

Kókusz-latex matrac választék

Bele vele az ágykeretbe!
Tükör, fogas és szobainas változatok

Tükör, fogas és szobainas változatok

Hasznos kiegészítők – hogy teljes legyen a lakás!
Franciaágy - modern ágykeretek

Franciaágy - modern ágykeretek

Izgalmas ágyat modern otthonba!