Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Gerincvédő zónás kanapék

Ha mindennapos alváshoz keresel kanapét, akkor ne elégedj meg a bonellrugóssal, pláne ne a szivacsossal. Akárhogy is csűrjék vagy csavarják a gerincvédő zónás kanapékkal jársz a legjobban: hosszútávon!

Ha kipihenten szeretnél ébredni, akkor két fontos szempontot tarts szem előtt:

  1. A fekvőfelület méretét
  2. A fekvőfelület minőségét, azaz a gerincvédő zónát

A kanapé fekvőfelületének mérete

Alvás közben mindenki forgolódik. Fekszünk a hátunk, az oldalunkon, a hasunkon és még rengeteg elképzelhetetlen pozícióban. Ezért a méret az lényeg! Egy ember 70-80cm minimum "követel" alvás közben, ezért ha ketten alusztok rajta 140cm széles fekvőfelület alá ne adjatok. Hogy még kényelmesebb legyen, olyan típust érdemes választani, aminek fekvőfelület iránya a fallal párhuzamos és kinyitva egy szintben van a kanapé ülőfelülete és háttámlája, így a választék nem nyom és kényelmesen el tudsz helyezkedni.

De mit is jelent a kényelmi-, gerincvédő- vagy relax zóna?

A gerincvédő zóna

Az ilyen extra zónás kanapék, rugós szerkezettel készülnek, amelyben a rugósorok között szivacsból készült merevítést találsz. Ez a megoldás teszi nagyon kényelmessé, jobb tartásúvá és strapabíróbbá kanapédat, mivel az igénybe vett sávban, azaz a csípődnél  fejti ki a hatását. Az ilyen típusoknál az előre húzható ülőlap és ledönthető háttámla kinyitás a jellemző. Amikor össze van csukva kanapéd, akkor a háttámla kemény, hisz alváskor az találkozik az ágyneműtartóval, ezért nagy, puha párnákkal korrigálják ki, ezt a hátrányt. Az ilyen fajta nyitásnak előnye még, hogy nagy ágyneműtartót találsz alatta, mert semmilyen mechanika vagy vendégágy elem nem foglal plusz helyet.Kapcsolódó cikkek

Elemekből berendezést!

Elemekből berendezést!

Hogy minden egységes legyen…
Dohányzóasztal - üveglappal

Dohányzóasztal - üveglappal

Ha csak az üveget szeretjük...
Éjjeliszekrény választék

Éjjeliszekrény választék

Mutatós kis „éjjeli őr”
Fix kanapé és heverő kínálat

Fix kanapé és heverő kínálat

Jó rajta pihenni, az fix...
Kis térbe: dohányzóasztal puffokkal

Kis térbe: dohányzóasztal puffokkal

Dizájn és hangulat kis terekbe