Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Parketta

Választhatsz, hogy meleg- vagy hidegpadlót, esetleg lágy, tekercses padlóburkolatot helyezel az aljzatra.
A melegburkolatok egyik csoportját alkotják a fa alapanyagú burkolatok, úgymint a hajópadló, a svédpadló, a hagyományos keményfa parketta vagy a szalagparketta, és végül a laminált parketta.

Jöjjön a parketta! De laminált vagy igazi?

A hagyományos, csaphornyos parketta keményfa deszkából készül. A kivitelezés két legelterjedtebb módja a vakpadlóra szegezés és a ragasztás. A parketták anyaga általában tölgy, bükk, kőris, szil, gyertyán, juhar, vagy akác.

Kivitelezését bízd szakemberre, mert nem egyszerű feladat, és a hibákat később csak a parketta részleges vagy teljes bontásával tudod csak orvosolni!

A szalagparketta rétegelt, ragasztott szerkezetű, 129 vagy 137 mm széles, 15 mm vastag és 220 cm hosszú. A színlapja gyárilag csiszolt és lakkozott. Ezt a parkettát meglévő hidegpadló, vagy PVC, linóleum, esetleg szőnyegpadló burkolatra is lefektetheted. A hidegburkolatra zárórétegként műanyag fóliát kell tenned, majd ezt kövesse valamilyen akusztikai alátét.

A korszerű burkolatok közé tartozik az úgynevezett HDF alapú laminált parketta. Ez egy szendvicsszerkezetű, alapvetően négy rétegből álló nagy nyomással összesajtolt panel, amelynek vastagsága 6-12 mm. A dekorréteget fototechnikai eljárással viszik fel a felületre, amelyre egy nagy kopásállóságú gyanta réteg kerül. A résmentes illesztés miatt a vizet és a port nem engedi át, így az allergiát okozó anyagok nem rakodnak a résekbe.

Padlófűtéses helyiségekben is alkalmazható, de ilyenkor „iszappapír” alátétet kell alkalmazni a habfólia helyett. Ha saját magad, házilag szeretnél padlót burkolni, akkor a laminált lapokkal könnyen megteheted.

Milyen fa alapanyagú burkolatot válassz a padlófűtés fölé?

Mivel a fa nagyon jó hőszigetelő, ezért a padlófűtéssel ellátott helyiségekbe csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát válassz. Minden esetben kérd ki a gyártó véleményét a választott burkolatról!

A parafa burkolat a paratölgy kérgéből nyert, különböző szemcsenagyságú, ragasztóval kevert darálékból, préseléssel készül. Nem elhanyagolható, hogy ehhez a burkolathoz egyetlen fát sem kell kivágni, hiszen az alapanyagot kéreg lehántásával nyerik.

A parafa sajátos, méh-sejt szerkezete miatt kopásálló, és rugalmas. A ránehezedő súly alatt benyomódik, de a terhelés megszűnése után visszaáll eredeti állapotába. Megfelelő felületkezelés után vizes helyiségekben is bátran alkalmazhatod. A méh-sejtek apró légpárnaként működnek, ezért jó hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik.

Bambusz parkettát azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges dolgokat maguk körül. A bambuszból készült parketta rendkívül kemény, a víz és a pára nem tesz benne kárt. Padlófűtés fölé is kiválóan alkalmas. Fontos szempont a bambusz kora, hiszen ha fiatal növényből készül a parketta, akkor hajlamos a vetemedésre.Kapcsolódó cikkek

Valódi bőr anyagok

Valódi bőr anyagok

A valódi bőr az igazi!
Kanapé a gyerekszobába

Kanapé a gyerekszobába

Kanapé gyerekszobába? Micsoda flancolás!
Vendégágyas kanapé

Vendégágyas kanapé

Nekünk kanapé, nekik ágy…
Rugós kanapék

Rugós kanapék

Ha igazán kényelmesen szeretnél aludni, akkor rugós kanapét válassz!
Emeletes- és galériaágy kínálat

Emeletes- és galériaágy kínálat

Két gyerkőcöt egy sarokba!