Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Padlóburkolat

A járólapok alapvetően hidegburkolatok, de a padlófűtéssel kombinálva már sokkal inkább melegnek érezheted, mint hidegnek.

A kerámia elnevezés az agyag szóból származik. A kerámiák a lakberendezés szempontjából elsősorban fal-és padlóburkoló lapokként használatosak, bár a finomkerámiák a dekoráció elmaradhatatlan elemei.

Ezek a kerámia burkolólapok kiváló műszaki tulajdonságaiknak köszönhetően a legelterjedtebb burkoló anyagok. A kerámialapok felhasználhatóságát a szerkezeti felépítésük határozza meg.

Az egyik legfontosabb mutató az úgynevezett porozitás, ami a lapok vízfelvevő képességét, illetve fagyállóságát is befolyásolja. A fagyállóság igen jelentős gyakorlati szempont a padlólapok kiválasztásánál. Az I. jelölésű lapok fagyállóak, a II.a jelűek közepesen fagyállóak, a II.b jelölésűek nem fagyállók, ezért ezeket csak beltérben vagy fagytól védett helyen használd fel. A III. jellel ellátott lapoknak már magas, 10 % fölötti a vízfelvételi képessége, ezért csak falburkolatként vagy víz és nedvességmentes helyen alkalmazd!

A másik mutató, amire figyelned kell, a gyártási eljárásból ered. A gyártási folyamat lehet húzás, vagy más néven extrudálás, amit A-val jelölnek, a sajtolás vagy préselés, amit B-vel, és az öntés, amit pedig C-vel. (Az ABC betűk a nemzetközi jelülések.) Ha tehát biztosan fagyálló lapot szeretnél, akkor válassz A.I. és B.I. jelölésűt.

A harmadik fontos tulajdonság a kopásállóság, ami főleg a mázas lapoknál lényeges.

A kopásállóságot I-V osztályba sorolják: I: csak falburkolatként alkalmazd, vagy legfeljebb puha utcai cipőben használd, ritkábban használt helyiségekben, II: lakásokban, a kopásnak kevésbé kitett helyiségekben, legfeljebb puha talpú cipőben történő járkálásra tervezték, III: lakásokban a kopásnak jobban kitett belső terek burkolására ajánlott, IV: középületek, vendéglátó helyiségek közösségi és közlekedő tereibe teheted, V: csak gres lapok esetén.

A negyedik tulajdonság, ami gyakorlati szempontból igen fontos lehet, a csúszásállóság. Ebből a szempontból a felület kialakítása lehet sima, rovátkolt, barázdált, spriccelt, stb.

A fugahézagok kitöltésére használj színes fugázóanyagot, így a felület sokkal barátságosabb, harmonikusabb lesz! Fontos! A burkolólapok mérete EU szabvány szerint gyártott lapoknál a fugamérettel csökkentett, vagyis kisebb, mint a koordinációs méret. Egy 30 x 30 cm-es lap mérete 29,7 x 29,7 cm. Ez a burkolat megtervezése szempontjából igen fontos!Kapcsolódó cikkek

Alaprajz

Alaprajz

Nem is olyan egyszerű, mint gondolnád.
Gerincvédő zónás kanapék

Gerincvédő zónás kanapék

Egészséges alvás minden nap!
Gyerekkanapé változatok

Gyerekkanapé változatok

Egy kis plusz kényelem a gyerekszobában!
Fenyőből gardróbot!

Fenyőből gardróbot!

Barátságos szekrényt szeretnénk?