Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Padlóburkolat

A járólapok alapvetően hidegburkolatok, de a padlófűtéssel kombinálva már sokkal inkább melegnek érezheted, mint hidegnek.

A kerámia elnevezés az agyag szóból származik. A kerámiák a lakberendezés szempontjából elsősorban fal-és padlóburkoló lapokként használatosak, bár a finomkerámiák a dekoráció elmaradhatatlan elemei.

Ezek a kerámia burkolólapok kiváló műszaki tulajdonságaiknak köszönhetően a legelterjedtebb burkoló anyagok. A kerámialapok felhasználhatóságát a szerkezeti felépítésük határozza meg.

Az egyik legfontosabb mutató az úgynevezett porozitás, ami a lapok vízfelvevő képességét, illetve fagyállóságát is befolyásolja. A fagyállóság igen jelentős gyakorlati szempont a padlólapok kiválasztásánál. Az I. jelölésű lapok fagyállóak, a II.a jelűek közepesen fagyállóak, a II.b jelölésűek nem fagyállók, ezért ezeket csak beltérben vagy fagytól védett helyen használd fel. A III. jellel ellátott lapoknak már magas, 10 % fölötti a vízfelvételi képessége, ezért csak falburkolatként vagy víz és nedvességmentes helyen alkalmazd!

A másik mutató, amire figyelned kell, a gyártási eljárásból ered. A gyártási folyamat lehet húzás, vagy más néven extrudálás, amit A-val jelölnek, a sajtolás vagy préselés, amit B-vel, és az öntés, amit pedig C-vel. (Az ABC betűk a nemzetközi jelülések.) Ha tehát biztosan fagyálló lapot szeretnél, akkor válassz A.I. és B.I. jelölésűt.

A harmadik fontos tulajdonság a kopásállóság, ami főleg a mázas lapoknál lényeges.

A kopásállóságot I-V osztályba sorolják: I: csak falburkolatként alkalmazd, vagy legfeljebb puha utcai cipőben használd, ritkábban használt helyiségekben, II: lakásokban, a kopásnak kevésbé kitett helyiségekben, legfeljebb puha talpú cipőben történő járkálásra tervezték, III: lakásokban a kopásnak jobban kitett belső terek burkolására ajánlott, IV: középületek, vendéglátó helyiségek közösségi és közlekedő tereibe teheted, V: csak gres lapok esetén.

A negyedik tulajdonság, ami gyakorlati szempontból igen fontos lehet, a csúszásállóság. Ebből a szempontból a felület kialakítása lehet sima, rovátkolt, barázdált, spriccelt, stb.

A fugahézagok kitöltésére használj színes fugázóanyagot, így a felület sokkal barátságosabb, harmonikusabb lesz! Fontos! A burkolólapok mérete EU szabvány szerint gyártott lapoknál a fugamérettel csökkentett, vagyis kisebb, mint a koordinációs méret. Egy 30 x 30 cm-es lap mérete 29,7 x 29,7 cm. Ez a burkolat megtervezése szempontjából igen fontos!Kapcsolódó cikkek

Ágykeret - trópusi keményfa

Ágykeret - trópusi keményfa

Masszív külső, királyi elegancia!
Fenyőből gardróbot!

Fenyőből gardróbot!

Barátságos szekrényt szeretnénk?
Forgószék vagy tárgyalószék kell?

Forgószék vagy tárgyalószék kell?

Hogy görnyedni sose kelljen…!
Dohányzóasztal - figurákkal

Dohányzóasztal - figurákkal

Ilyen nem lesz mindenkinek…
Elemekből berendezést!

Elemekből berendezést!

Hogy minden egységes legyen…