Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

A színek hatásai, jelentése

A színeknek mostanában egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak. Úgyhogy a könnyebb választás érdekében segítek neked!

Azzal már mindenki tisztában van, hogy a fekete vékonyabbnak láttatja viselőjét. Mostanában egyre több lakberendezési magazinban találkozhatsz vele, hogy a szobákat is feketébe öltöztetik. Nagyon szép és elegáns megoldásokkal lehet találkozni. Ha próbálkozol figyelj oda, hogy ne ártson érzelmi világodnak. A színek hatásairól lejjebb olvashatsz majd.

Biztosan előfordult már veled is, hogy fáradtan vagy ingerülten ébredtél. Pedig az ágyad már kényelmes és otthon vagy, biztonságban. Lehet érdemes körül nézned, mert még ha álmodban nem is látod a szobádat, tudat alatt ott van az a piros váza, amit minden elalváskor és lefekvéskor látsz.

Lehet este sötét, és sok minden a színét veszti, de akkor is igen fontos, hogy milyen színek tombolnak vagy csak vannak a szobádban. Az is lehet, hogy csak egy hálószobádtól távolabbi szobában van valami, ami a tudatalattidnak nem "szimpatikus". Nem biztos, hogy a divatos élénk színek a legmegfelelőbbek számodra. Sokszor nem egyezik az, hogy milyen színben érzed jól magad, vagy lakásodnak mi a megfelelő szín.

Bármennyire is hihetetlen, a színek komoly lélektani hatást gyakorolnak szervezetünkre. Indiában és Kínában, már az ókorban használták a színes kristályok fényével történő gyógyítást az orvostudományban, napjainkba pedig a természetgyógyászatban köszön vissza újra.

Nos: érdekel, hogy melyik színektől lehetsz szomorúbb vagy vidámabb? Űzd el a negatívat otthonról, a környezetedből!

Vannak színek, amik segítenek koncentrálni, segítenek pihenni vagy éppen beindítják a szexualitásodat: Ilyen lehet egy vörös étkező. Egyszer a TV-ben egy műsorban megcsinálták. Nekem igaz sok volt, de ott az ember tényleg nem tartja magán a ruháit sokáig.

Az otthonát mindenki úgy igyekszik kialakítani, hogy az a lehető legharmonikusabb érzést sugározza. – Ez gondolom Rád is igaz! - Csak talán nem fogalmazódott ez még meg így benned, ezért mondhatnád, hogy ez nem is igaz.

Gondold csak végig: Ha már meg van a bútorod, akkor nem ahhoz választanád ki Te is a fal színét? Ha már ki van festve a szobád, akkor nem ahhoz választanád meg a függöny színét és még sorolhatnám.

Ennek a harmóniának a tökéletes alapszíne a narancs. Ez egy meleg és aktív szín, ebből kifolyólag általában ösztönző hatása van, gyógyírt jelent a depresszióra és a pesszimizmusra is. Elűzi a rosszkedvedet és növeli ambícióid.

Van hogy párunknak nem tetszik egy általunk választott szín: íme még pár év a narancs mellett: A vörös mellett a narancs nem csak szexuális vágyat kelt benned, de energiát is ad hozzá: ideális választás lehet a hálószobába vagy a nappaliba.
Erősíti az immunrendszeredet, így lehet kevesebbet költhetsz idővel mesterséges vitaminokra és gyógyszerekre, valamint eloszlatja az étvágytalanságot is, úgyhogy ha hajlamos vagy a torkoskodásra, akkor ne vidd túlzásba!

Okosabb lettél, vagy csak... ez is a, ... á, tuti nem!

A sárga visz mindent, mint a piros hetes … de maradjunk a sárgánál. Ennél erősebb és intenzívebb színt nem ismerek. Neked mi jut eszedbe a sárgáról legelőször? (Nekem, csak másodszor, mert az első az egy vizes, citromsárga, női fürdőruha, de ez az én hibám) - A napsugár – sugárzik, világosságot áraszt, melegség áramlik belőle. Pont ezekért a tulajdonságokért érezheted úgy Te is, hogy lelkesebb, és optimistább vagy egy sárga környezetben. Sárga környezetben sokkal energikusabbnak érezheted magad, akár a Mount Everestnek is nekivágnál egy jégcsákánnyal.

Elősegíti a gondolkodást, az agyműködést, a koncentrációt és ezért tűnnek okosabbnak, bölcsebbnek, lendületesebbnek, netán még erősebbnek is azok, akik sárga irodában dolgoznak.

Neked volt már sárga színű szobád? Ha igen, akkor biztosan észrevetted már azt is, hogy a szobád sokkal nagyobbnak látszott sárgára mázolva, mint amikor más színben tündökölt. Ezért szuper jól alkalmazható kicsi, szűk belső helységek „megnövelésére”.

VIGYÁZAT! FIGYELEM! KOMOLY VESZÉLYFORRÁS!

Ha Rád, vagy a Veled együtt élőkre ráhúzható a hiperaktív jellemző, vagy az agresszív viselkedésre való hajlam, akkor mellőzd a sárgát ... kérlek!

Képzeld el, hogy egy gyönyörű, napsütéses, nyári délután sétálsz a közeli erdőben.

Csak a fák halk susogása és az Ön mellett csobogó patak halk morajlása bontja meg a tökéletes csendet. Lágy szellő csiklandozza a nyakát,hátán végigfut a hideg. És most csukja be a szemét egy fél percre! Mit érez? Ez a nyugalom . . . ez a zöld.

A remény, a nyugalom, és az egyensúly legkifejezőbb színe. Különböző árnyalatai lehetőséget kínálnak, hogy kiválaszd az életkorodhoz, életstílusodhoz legjobban illőt, így szobáddal ki tudod fejezni fiatalságodat, lazaságodat, vagy akár komolyságodat is.

Ha a zöld mellett döntesz, hamar észreveszed, hogy kimerültséged, fáradtságod hamar köddé válik, és minden feladatnak sokkal könnyebben állsz majd neki ... még a takarításnak is!

Világosabb árnyalatai térnövelő hatást rejtenek magukban, a sötét árnyalataival, pedig pont az ellenkezőjét éred el.

Természetközeli színe miatt ajánlott minden természetkedvelőnek, aki nem tud elég időt tölteni a növények megnyugtató környezetében és azoknak is, akiknek nehezebben megy a kikapcsolódás. Ajánlott olyan utcafronti szobákba is, ahol a beszűrődő erős zaj tönkreteszi az otthon varázsát, mivel valami oknál fogva képes azok tompítására is.

Te nem szoktál néha egy kis gyengédségre vágyni?

A rózsaszín egy szép és ártatlan szín, ráadásul ez a gyengédség, biztonság színe, oldja szellemi feszültséget és kimerültségnek is kiváló ellenszere. Ha vágysz a gyengédségre és a védettség érzése megnyugtat, úgy érzed, hogy képtelen vagy élvezni az életet, akkor ez a szín a legmegfelelőbb a környezetedben.

Halkan mondom, de ez az örömszerzés színe is, sőt a nemi szervek besugárzása fokozza a szerelmi vágyat és az orgazmus-készséget – na, vagy mégse olyan ártatlan ez a szín! De pssssszt, ez titok! Gondoltad volna?

Ha ez mind igaz erre a színre, akkor felmerül bennem egy kérdés:

Ugye nyugtató hatása miatt előszeretettel használják ezt a színt börtönökben, elmegyógyintézetekben. Na de, akkor itt mi lesz a fokozódó szerelmi vággyal?

VIGYÁZAT! FIGYELEM! KOMOLY VESZÉLYFORRÁS!

Tudtad, hogy a rózsaszín serkenti az étvágyadat is? Próbáld ki! Gyermekeidnek rakj rózsaszín terítéket az ebédhez és mindent be fognak lapátolni az utolsó morzsáig! De vigyázat, mert ha ugyanezt teszed a vasárnapi családi ebédnél … kész anyagi csőd, úgyhogy nem ajánlom, mert ott is ugyanezt a hatást fogod elérni! Nem ajánlatos akkor sem, ha meg szeretnél szabadulni pár felesleges kilótól, mert ez a fogyókúra egyik legádázabb ellensége is!

Hűvös és hideg szín. Ez nyáron jó, de ez így elég unalmas lenne, mi van még . . .

A kékről mindenkinek a hidegség jut az eszébe. Hát Neked? Egy elég hideg szín való igaz – bele is borzongtam- éppen ezért üdít, frissít, és ugyanakkor a békesség, a csend, a rend érzését sugározza. Persze kék színedhez hozzáillő színes kiegészítővel melegebbé varázsolhatod a helyiséget.

Ha elalvás előtt ideges vagy, meleged van, és csak forgolódsz álmatlanul az ágyadban, akkor húzz kék ágyneműt, mert az megnyugtat és ellazít, aztán jöhet a zavartalan, kényelmes durmolás!

Innen se hagyhatom ki, hogy ez a szín is képes megtréfálni agyunkat. A hatás hasonló a sárgáéhoz, de inkább kelt mélységérzetet és a különböző árnyalatai tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy kisebb tér nagyobbnak hasson.

Belső térben a kék és árnyalatai távolító, teret tágító hatást keltenek, míg a piros és árnyalatai, közelítő, teret szűkítő érzéki csalódást képesek kiváltani.

Az orvos, ami mindig kéznél van, és soha nem kell hálapénzt adni neki!

Jó hatással van az aranyeres panaszokra – Hú, bocsánat nem-nem, erre is jó, de azt akartam inkább ide írni, hogy – ez a magas vérnyomás ingyenes és rendszeres őre és karbantartója, ill. ha némi túlsúly gördít akadályt a boldogságod útjába, kiváló étvágycsökkentő hatású, így intenzíven támogatja a fogyókúrát! – De döntsd el inkább Te, hogy a konyhát érdemes-e kékre festeni! Viszont egy jó tanács: A hűtőbe csavarj kék izzót és többé nem lesz akkora buli az éjszakai hűtőfosztogatás!

A színek jelentése

Piros

A piros a vér, és a tűz színe, így gyakran a háborúval, veszéllyel, erővel társítják de megjelenik a szerelem, a vágy, a szenvedély kifejezőjeként is.

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. Nagyon látható szín, ezért lettek pirosak a stoptáblák és a tűzoltó felszerelések. A piros szín növeli a «bátorságot» ezért található meg számos ország nemzeti zászlaján.

A piros előtérbe hozza a képeket, és a szövegeket. Használata mint kiemelő szín javasolt, hogy az embereket gyors döntésre kényszerítse. Ideális szín a ‘Buy Now’ vagy a ‘Click Here’ szövegek megjelenítésére. A reklámokban a piros gyakran valamilyen erotikus tartalomra utal. (Piros ajkak, piros körmök, piros lámpás negyed, Nő pirosban, stb…). A piros széles körben használt szín a veszély jelzésére (magasfeszültség, közlekedési lámpák). Ezt a szint gyakran társítják még az energiával, energikus élettel, ezért nyugodtan lehet használni energiaitalok, játékok, autók, sportszerek reklámozásához.

A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szexualitást, szenvedélyt, az érzékenységet, és a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok az erőt, az akaraterőt, a dühöt, a vezetést, bátorságot, vágyódást, rosszakaratot, és haragot sugallnak. A rózsaszín a romantikát, a szerelmet, és a barátságot jelzi az embereknek, illetve a nőies tulajdonságokat, passzivitást. A Barna megbízhatóságot, és férfiasságot jelképez. A vörösesbarna (?) a betakarítást és az elmúlást idézi.

Narancssárga

A narancssárga ötvözi a a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert,a bátorítást, és az izgatást fejezi ki.

Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást. Nagyon elfogadott a fiatalok körében. A narancssárgáról az egészséges étel jut eszünkbe és az étvágyunkat serkenti. A narancssárga az ősz és az aratás színe. A címertanban a narancssárga az erő és a kitartás szimbóluma.

A narancssárga nagyon feltűnő szín, tehát használhatod figyelemfelkeltésre és a legfontosabb elemek kiemelésére a design-ban. Ez a szín nagyon hatékony az ételkészítmények és játékok reklámozásához.

A sötét narancssárga a csalást, a megtévesztést és a gyanakvást jelenti. A vöröses-narancs(?) kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra. Mellette érdemes tudnod, hogy a vöröshöz és a narancssárgához képest a vöröses-narancs a legmelegebb szín!!!

Az arany a presztízs érzését kelti. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. Mindig a magas minőséget szimbolizálja.

Sárga

A sárga a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni.

A sárga meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást, és erőt ad. A sárga gyakran ételt jelent… Világos, csupasz egy igazi figyelemfelkeltő, épp ezért festik a Taxikat sárgára. Ha túl sokat használják, a sárga már zavaró is lehet; például a kisbabák többet sírnak egy sárga szobában. A sárga a legfeltűnőbb egy fekete háttér előtt, ezért is használják figyelmeztetéseknél ezt a színkombinációt. A címertanban a sárga a díszességet és hűséget jelzi. Később a gyávaság szimbólumává vált.

A sárgát a kellem, boldog érzések felelevenítésére használd. Használhatod például a gyermekeknek szánt pihenő termékek reklámozására. A sárga egy nagyon célravezető szín, így használd a legfontosabb információk kiemelésére. Az emberek a sárga színt gyakran gyermetegnek tartják, úgyhogy nem ajánlatos használni tekintélyes, drága termék eladásakor: senki nem fog venni sárga öltönyt, vagy sárga Mercedest. (Vagy sárga BMW 520i-t). A sárga egy megbízhatatlan és spontán szín, úgyhogy ne használd, ha stabilitást, megbízhatóságot, biztonságot akarsz sugallani. A sárga eltűnik a fehérben, úgyhogy általában kell neki egy sötét háttér a kiemelésére. A sárga árnyékai ellenszenvesek, mert elvesztik a boldogságukat és elhanyagolt, borús érzetet keltenek.

A tompa sárga figyelmeztetést, hanyatlást, betegséget és féltékenységet jelöl.
A világos sárga az intellektus, a frissesség és az öröm jele.

Zöld

A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják.

A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára; javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Néha a zöld a tapasztalat hiányát fejezi ki, a példa kedvéért: a kezdőket gyakran zöldfülűnek szoktuk nevezni. A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel. A zöld ellentéte a pirosnak, biztonsági eszközöknél; például ez a színe a szabad átkelésnek az úttesten.

Zöldet a biztonság feltüntetésére használják, végül is gyógyszereken és orvosi termékeken láthatjuk. A zöld közvetlenül kapcsolódik a természethez, tehát tudod használni a ‘zöld’ termékek hirdetéséhez.

A matt, sötétzöldről általában a pénzre, az anyagi világra, a bankokra és a Wall Street-re asszociálunk. A sötétzöldről a becsvágyra, a kapzsiságra és a féltékenységre gondolunk. A zöldessárga a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre utal. A moszat-zöldről(Aqua) az érzelmi gyógyításra és a védelemre gondolunk. Az olívazöld(?) a hagyományos színe a békének (Greenpeace).

Kék

A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra(?) és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.

A kék hasznos figyelemfelkeltő(?) az akarathoz és testhez. Ez a lassú emberi anyagcsere és nyugodt eredmény eljárásának színe. A kékről erősen asszociálunk a békességre és a nyugalomra. A címertanban, a kék használható az áhítat és a nyíltság szimbolizálására.

A kéket használhatod a termékek reklámozásához és a tisztasághoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz (víztisztító filterek, tisztító folyadékok, vodka), levegőhöz és éghez (légitársaságok, repterek és légkondicionálók), vízhez és tengerhez (tengeri hajóutak, ásványvíz). Érzelmileg olyan színekkel áll szemben mint a piros, a narancssárga és a sárga; a kék kapcsolódik a tudatossághoz és az intellektushoz. Használj kéket a precízió sugallásához vagy amikor high-tech termékeket reklámozol.

A kék a férfiak színe; a tanulmányok szerint, ez erősen elfogadott közöttük. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti; ez a kedvező szín a közös(?) Amerikához.

Kerüld a kék használatát mikor ételt és sütés-főzést reklámozol, azért mert ez a szín elveszi az étvágyat. Mikor élénk színekkel használod együtt mint a sárga vagy a piros, vibráló mintában nagy befolyású tud lenni; például, a kék-sárga-piros tökéletes színösszeállítás egy szuperhősnek (gondolj csak Superman-re).

A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre és a puhaságra(lágyságra) asszociálunk. A sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.

Bíbor vagy rózsaszín

A bíbor összekapcsolható a kék stabilitásával és a vörös energiájával. A bíbort a magasztossághoz kötjük. Ez szimbolizálja az erőt, a nemességet a luxust és a becsvágyat. Ez a szín átadja a vagyon és a pazarlás érzését(<–ez így helyes mondat?:It conveys wealth and extravagance.). A bíborról gondolhatunk szintén a bölcsességre, a méltóságra, a függetlenségre, a kreativitásra, a titokzatosságra és a mágiára.

Egy közvélemény kutatás szerint, a kamasz gyerekeknek majdnem 75%-a, jobban kedveli a bíbort, mint az összes többi színt. Nagyon kivételes szín a természetben; néhány ember szerint erőltetett.

A világos bíbor jó választás női design-hoz. Az élénk bíbort használhatod mikor gyermek termékeket reklámozol. A világos bíbornak romantikus és nosztalgikus hangulata van.

A sötét bíbornak komor, gyászos és szomorú hangulata van. Ezzel csalódottságot tudsz kifejezni.

Fehér

A fehér színnel kapcsolatban a fényre, a jóságra, az ártalanságra, az egyszerűségre, a szüzességre asszociálunk. Leginkább a tökéletesség színéhez társítjuk. Ezek mellett a fehér szín a biztonságot, egyszerűséget és tisztaságot is szimbolizálja. A feketével ellentétben leginkább pozitív jelentése van. Sikeres kezdetet is jelenthet. A címertanban a fehér jelentése a hűség, kötelességtudás és egyszerűség.

A hirdetésekben a fehér utalhat a frissességre és tisztaságra, mert egyben a friss hó színe is ez. High-tech témában is bátran használhatod, mert egyszerűséget (egyszerű kezelhetőséget) sugalmaz. Megfelelő szín a különböző jótékonysági szervezetek számára is, hisz az angyalokat legtöbbször fehér ruhában ábrázolják. Továbbá a fehér megfelelő szín a kórházak, orvosok számára is (sterilitást, tisztaságot sugalmaz), így ajánlhatod az egészségügyben dolgozó ügyfelek számára is. Étkezésben és élelmiszerekkel kapcsolatban leginkább a könnyűséget, a zsírszegény ételeket és a tejtermékeket jelenti.

Fekete

A fekete színről az erőre, az eleganciára, a formalitásra, a halálra, a gonoszra és a rejtélyre asszociálnak az emberek.

A fekete egy rejtélyes szín, amit a félelem és ismeretlennel szokás összekötni (Gondoljunk például a fekete lyukakra). Gyakran van negatív jelentése is (fekete lista, fekete humor, fekete halál (=pestis), stb.). A fekete erőt és tekintélyt sugároz; formális, elegáns és tekintélyes szín (fekete nyakkendő, fekete Mercedes, fekete BMW 520i). A címertanban a fekete a bánat, baj szimbóluma.

A Fekete a perspektíva és mélység érzetét kelti, de egy fekete háttér csökkenti az olvashatóságot. Egy fekete öltönyben vagy ruhában vékonyabbnak tűnhetsz. Egy galériában vagy kiállításon a fekete vagy szürke jó háttér lehet, mert kitűnik belőle a többi szín. A fekete nagyon jól ellentétben áll a világos színekkel. Ha a narancssárga vagy piros – vagy egyéb más erős – színekkel összehozva a fekete egy nagyon agresszív színsémát adhat.Kapcsolódó cikkek

Franciaágy - ágytakarós

Franciaágy - ágytakarós

Az ágy, ami rendet teremt!
Kókusz-latex matrac választék

Kókusz-latex matrac választék

Bele vele az ágykeretbe!
Zsenília szövetek

Zsenília szövetek

Tartós, széles színskálájú szövet
Parketta

Parketta

Meleg- vagy hidegburkolat?
Nappaliba szekrénysort!

Nappaliba szekrénysort!

Kellemes hangulatban a nappaliban!