Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Fürdőszoba

Ha nem teheted meg, hogy minden hálóhoz külön fürdőszobát alakítasz ki, akkor célszerű olyan helyre tenni ezt a helyiséget, hogy más lakóhelyiség érintése nélkül megközelíthető legyen.

Intim zóna II: Tisztálkodás

Mivel a mosdók nagyon változatos méretben és formában kaphatók, ezért a fürdőszoba tervezése során határozd meg előre, hogy milyet szeretnél.

Egy mosdónak 60-80 cm hosszú és 35-50 cm széles (mély) hely szükséges. Ehhez számold hozzá, hogy oda is kell hajolnod, ami kb. 90 cm-nyi helyet igényel, így a tervezett fürdőszobád minimum 125-140 cm széles legyen! Ettől kisebb helyen nehézkes a tisztálkodás.

A fürdőszoba másik meghatározó eleme a zuhanytálca vagy a zuhanykabin, aminek a minimális helyszükséglete 80-85 cm, de legjobb a 90 cm-eset választani. A paraván többféle anyagból készülhet. Utólag is felszerelhető, de építhetsz is magadnak tetszőleges méretűt.
Lehet zuhanytálca nélküli kabinod is (de jól szigeteld alá, mert a szomszéd nem szereti a beázást!).

A hagyományos fürdőkád 160-180 cm hosszú. Beépíthetsz sarokkádat, vagy ha kisebb helyed van, akkor aszimmetrikus kádat is.

A fürdőszoba tervezése és berendezése során ne feledkezz meg a mosógépről sem! Ha a fürdőszobában nem fér el, elhelyezheted a konyhában, esetleg külön mosókonyhában is.

A szennyes ruha tárolására tervezhetsz ülőkeként funkcionáló ládát, vagy szekrényajtóval leválaszthatsz egy kis helyet, és azt bepolcozva egyéb dolgokat is tárolhatsz ott.

Ki kell alakítanod zárható helyet a tartalék tisztálkodószereknek, mosó- és tisztítószereknek, wc papírnak. Nyitott polcokon csak az éppen használatban lévő dolgokat tárold, így elkerülheted a rendetlenséget!

A wc helyiséget olyan szélességűre tervezd, hogy ha felhúzod a könyöködet, kényelmesen elférj benne. Ez kb. 80-90 cm. A hosszúságát az elhelyezett wc berendezés mérete határozza meg, ami típustól függően 55-80 cm között van. A kényelmes használathoz minimum 60 cm mozgástérre van szükséged a wc-csésze előtt.
Ezt befolyásolja még, hogy az ajtó kifelé vagy befelé nyílik, illetve, hogy kerül-e kézmosó a helyiségbe.

Azt, hogy a wc-csésze alsó vagy hátsó kifolyású, lapos vagy mélyöblítésű, illetve, hogy milyen típusú öblítőtartályt szeretnél, még a szennyvíz és a víz bekötése előtt határozd meg!Kapcsolódó cikkek

Szépség

Szépség

Ízlések és pofonok, avagy mitől lesz szép egy kanapé?
Étkezőszékek ebédlőbe

Étkezőszékek ebédlőbe

…és mire fogunk leülni?
Franciaágy - modern ágykeretek

Franciaágy - modern ágykeretek

Izgalmas ágyat modern otthonba!
Gerincvédő zónás kanapék

Gerincvédő zónás kanapék

Egészséges alvás minden nap!
Masszázs- és relax fotel választék

Masszázs- és relax fotel választék

Micsoda kényelem, micsoda szakértelem…