Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Fürdőszoba

Ha nem teheted meg, hogy minden hálóhoz külön fürdőszobát alakítasz ki, akkor célszerű olyan helyre tenni ezt a helyiséget, hogy más lakóhelyiség érintése nélkül megközelíthető legyen.

Intim zóna II: Tisztálkodás

Mivel a mosdók nagyon változatos méretben és formában kaphatók, ezért a fürdőszoba tervezése során határozd meg előre, hogy milyet szeretnél.

Egy mosdónak 60-80 cm hosszú és 35-50 cm széles (mély) hely szükséges. Ehhez számold hozzá, hogy oda is kell hajolnod, ami kb. 90 cm-nyi helyet igényel, így a tervezett fürdőszobád minimum 125-140 cm széles legyen! Ettől kisebb helyen nehézkes a tisztálkodás.

A fürdőszoba másik meghatározó eleme a zuhanytálca vagy a zuhanykabin, aminek a minimális helyszükséglete 80-85 cm, de legjobb a 90 cm-eset választani. A paraván többféle anyagból készülhet. Utólag is felszerelhető, de építhetsz is magadnak tetszőleges méretűt.
Lehet zuhanytálca nélküli kabinod is (de jól szigeteld alá, mert a szomszéd nem szereti a beázást!).

A hagyományos fürdőkád 160-180 cm hosszú. Beépíthetsz sarokkádat, vagy ha kisebb helyed van, akkor aszimmetrikus kádat is.

A fürdőszoba tervezése és berendezése során ne feledkezz meg a mosógépről sem! Ha a fürdőszobában nem fér el, elhelyezheted a konyhában, esetleg külön mosókonyhában is.

A szennyes ruha tárolására tervezhetsz ülőkeként funkcionáló ládát, vagy szekrényajtóval leválaszthatsz egy kis helyet, és azt bepolcozva egyéb dolgokat is tárolhatsz ott.

Ki kell alakítanod zárható helyet a tartalék tisztálkodószereknek, mosó- és tisztítószereknek, wc papírnak. Nyitott polcokon csak az éppen használatban lévő dolgokat tárold, így elkerülheted a rendetlenséget!

A wc helyiséget olyan szélességűre tervezd, hogy ha felhúzod a könyöködet, kényelmesen elférj benne. Ez kb. 80-90 cm. A hosszúságát az elhelyezett wc berendezés mérete határozza meg, ami típustól függően 55-80 cm között van. A kényelmes használathoz minimum 60 cm mozgástérre van szükséged a wc-csésze előtt.
Ezt befolyásolja még, hogy az ajtó kifelé vagy befelé nyílik, illetve, hogy kerül-e kézmosó a helyiségbe.

Azt, hogy a wc-csésze alsó vagy hátsó kifolyású, lapos vagy mélyöblítésű, illetve, hogy milyen típusú öblítőtartályt szeretnél, még a szennyvíz és a víz bekötése előtt határozd meg!Kapcsolódó cikkek

Praktikus konyhabútort!

Praktikus konyhabútort!

Milyen lenne nélküle a konyha?!
Vendégágyas kanapé

Vendégágyas kanapé

Nekünk kanapé, nekik ágy…
Álló lámpa kínálat

Álló lámpa kínálat

Hogy ne csak az erős fény legyen szép!
Rugós matrac választék

Rugós matrac választék

Hogy jó legyen a rugózás…