Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Hálószoba

Nem kell feltétlenül nagyobb lakásba költöznöd ahhoz, hogy mindennek helyet találj. Néha elég az is, ha átgondolod, milyen alapfunkciókat kell betöltsön az otthonod, és ezeket megfelelően elszeparálod vagy éppen összenyitod.

Az „intim zóna” szolgál arra, hogy nyugodtan álomra hajtsd a fejed, hogy ne mások szeme láttára neveld utódaidat, hogy zavartalanul tisztálkodhass és öltözködhess, hogy fejleszd képességeidet, tanulj. Ezek a helyek a családtagok intim életének színterei.

Ha kényelmes, használható hálószobát akarsz kialakítani az otthonodban, fogadd meg a tanácsaimat:

  1. funkció az intim zónában: alvás és pihenés. Az alvás akkor pihentető, ha minimálisra csökkented a zavaró tényezőket. Ezek közül mik azok, amik lakberendezési szempontból érdekesek? Például az ágyad mérete. Ha egyedül alszol, elférsz egy 90-100 cm széles ágyon is, ha viszont már ketten használjátok a fekhelyet, ráadásul egyszerre, mindenképpen válassz olyat, ami minimum 140 cm széles. Azonban a kényelmes, éjszakai forgolódásokat is elviselő felület legalább 160 cm. A hosszán sem célszerű spórolni, mert ki szereti, ha lelóg a lába? A felnőtt méret általában 205 cm.
  2. funkció az intim zónában: öltözködés. Ha nagyobb lakásod van, vagy van olyan fél szobád, amit nem használsz napi szinten, kialakíthatsz járható gardróbot a ruhatáradnak. De a problémát általában a kislakásokban találjuk, ahol a gardróbszekrény vagy ruhásszekrény is alig fér el.

Az alábbiakban a tárolóhelyek megfelelő méretezéséhez nyújtok egy kis segítséget:

A szekrény mélységét a vállfára akasztott zakó vagy kabát helyigénye határozza meg, ami alapján 55-60 cm szélességgel számolhatsz. A vállfára akasztott ruhák hossza szabja meg, hogy az alattuk lévő helyet hogyan tudod kihasználni.

Ide polcokat vagy dobozokat tehetsz, amiben az öltönyökhöz, kabátokhoz tartozó dolgokat (pl. sálakat, kesztyűket, öveket, nyakkendőket) tárolhatod. A fehérneműknek, ingeknek elegendő a 45 cm szekrénymélység.

Ha csak kisebb szélességű szekrény fér el a lakásodban, akkor a széles, akasztós ruhadarabokat a szekrényajtóval párhuzamosan vagy 90°-tól kisebb szögben is elhelyezheted.

A tetőtér-beépítéseknél a ferde falakat remekül ki tudod használni. Leválaszthatod toló-, nyíló vagy akár felhajló ajtóval is, és máris hatalmas tárolóhelyeket nyertél, ahová épp nem használt ágyneműt, sátrat, hálózsákot, sífelszerelést könnyedén elrejthetsz. Ezeknek a tárgyaknak a gardróbszekrény legfelső szintje, illetve a szerelt álmennyezet fölött kialakított búvóhely is kiválóan alkalmas.Kapcsolódó cikkek

Íróasztal, számítógépasztal gyerekeknek

Íróasztal, számítógépasztal gyerekeknek

Hogy a lurkónak is legyen min „működni”…
Parketta

Parketta

Meleg- vagy hidegburkolat?
Ülőgarnitúra - elemes

Ülőgarnitúra - elemes

Ideális otthoni kényelem!
Szépség

Szépség

Ízlések és pofonok, avagy mitől lesz szép egy kanapé?
Étkezőasztal kínálat

Étkezőasztal kínálat

A konyha főszereplője: az étkezőasztal