Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Nappali

A Te nappalid is többet tud annál, hogy kanapét és TV-t tárol… Kíváncsi vagy hogyan? Mit tud a nappalid?

A nappali méretezése alapos körültekintést igényel, mert ugye Te sem szeretnéd, ha minden vendéged a kanapé sarkába ütné a térdét csak azért, mert rosszul van berendezve a helyiség.

A fotelt általában ülő vagy félfekvő helyzetben használod. Hossza kb. 70-100 cm, szélessége 55-90 cm. Ha olvasni szeretsz benne, akkor mindenképpen helyezz mellé állítható fényerejű és fényirányú olvasólámpát.

A két és háromszemélyes kanapék hossza igen változatos, 140-220 cm között mozog. Ezek elhelyezése csak a pontos méretek ismeretében lehetséges. Figyelj arra, hogy a tévét lehetőleg szemmagasságban helyezd el a kanapé előtt, így kímélheted a szemeidet.

Az asztal méreteire nem lehet szabályt felállítani, viszont kényelmi szempontból érdemes megfontolnod, hogy mélyebb ülőrészű fotelekhez alacsonyabb asztalt válassz!

A könyvespolc méreteit a könyvtárad mérete és az egyes könyvek helyigénye határozza meg. Készíts felmérést könyveidről, négy csoportba sorolva őket: szépirodalom, tudományos, lexikon és művészi albumok. Ezeknek a méretei általában különböznek, így meghatározhatjuk, hogy milyen mélységű és magasságú polcok kellenek. A szépirodalmi könyveknek 22-25 cm magas és 20 cm mély, a tudományos könyveknek 25-33 cm magas, és 23-25 cm mély, a lexikonoknak 30-32 cm magas és 25 cm mély, az albumoknak pedig 35-40 cm magas, és 30 cm mély polcok kellenek.

A nappali helye a lakáson belül nagyon meghatározza a benne lakók életét. Ha a nappali ténylegesen csak a nappali tartózkodást szolgálja, akkor célszerű azt a lakás központjába helyezni, közel a bejárathoz, hogy a vendégeket közvetlenül oda tudd fogadni.

Ha családi házad van érdemes számításba venned a közvetlen kertkapcsolat kialakítását, mert ezzel mintegy megnagyobbítod a nappali méretét.

Ha meghatározott alapterületű lakásban akarsz nappalit kialakítani, ne ragaszkodj ahhoz, hogy az a legnagyobb helyiség legyen. Ha megteheted, inkább a legnagyobb helyiségből két kisebb szobát alakíts ki, így elkerülheted, hogy a nappaliban kelljen aludnod.Kapcsolódó cikkek

Mindennapos alváshoz

Mindennapos alváshoz

Fő a kényelem!
Konyha

Konyha

Az vagy, amit ahol eszel.. avagy mi történik a konyhában?
Függöny

Függöny

Mire jó a függöny?
Fenyőből előszobabútort!

Fenyőből előszobabútort!

Kis dolgokat is fenyőből!
Sarokba az étkezővel!

Sarokba az étkezővel!

Használjuk a sarkot falatozásra!