Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Szőnyeg

A szőnyeget alapvetően kétféleképpen készítik.

Egyeseket kézzel, másokat géppel állítanak elő. A kézi technikával készített szőnyegek lehetnek szövöttek, csomózottak és hurkoltak. A géppel készült szőnyegeknek csak egy részét állítják elő szövéssel.

Azok, amik nem szövéssel készülnek, lehetnek tűzöttek, (ún. tufting eljárás), kötött-hurkolt vagy varrva hurkolt szőnyegek, lehetnek ragasztottak és nemezeltek.

A lakberendezés szempontjából mindkét típus lényeges, hiszen a kézi készítésű szőnyegek nagyon munkaigényesek, ezért az áruk ennek megfelelően drága is. Viszont egyéni és nagyon karakteres megjelenést kölcsönözhetsz már egy egészen kisméretű, tetszőleges mintájú, alakú és színvilágú szőnyeggel is.

Érdemes már a lakberendezési tervezés első fázisában gondolnod arra, hogy milyen burkolatokat fogsz a lakásodban alkalmazni, hiszen ez nagyban meghatározza a későbbi enteriőrt. Ha konkrét stílusirányzat szerint szeretnéd a berendezést elkészíteni, mindenképpen nézz utána, hogy abban a korban, illetve azon a területen mik voltak a jellemző burkolatok. (fa, kő, szőnyeg, mozaik, stb.)Kapcsolódó cikkek

Modern kanapék

Modern kanapék

Minimal design. De mi is az?
Parketta

Parketta

Meleg- vagy hidegburkolat?
Dohányzóasztal - figurákkal

Dohányzóasztal - figurákkal

Ilyen nem lesz mindenkinek…
TV-t nézni a nappaliba

TV-t nézni a nappaliba

Lazítani is kényelmesen lehet csak...
Előszobai cipősszekrények és falak

Előszobai cipősszekrények és falak

Nélküle csonka az előszoba!