Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Szőnyeg

A szőnyeget alapvetően kétféleképpen készítik.

Egyeseket kézzel, másokat géppel állítanak elő. A kézi technikával készített szőnyegek lehetnek szövöttek, csomózottak és hurkoltak. A géppel készült szőnyegeknek csak egy részét állítják elő szövéssel.

Azok, amik nem szövéssel készülnek, lehetnek tűzöttek, (ún. tufting eljárás), kötött-hurkolt vagy varrva hurkolt szőnyegek, lehetnek ragasztottak és nemezeltek.

A lakberendezés szempontjából mindkét típus lényeges, hiszen a kézi készítésű szőnyegek nagyon munkaigényesek, ezért az áruk ennek megfelelően drága is. Viszont egyéni és nagyon karakteres megjelenést kölcsönözhetsz már egy egészen kisméretű, tetszőleges mintájú, alakú és színvilágú szőnyeggel is.

Érdemes már a lakberendezési tervezés első fázisában gondolnod arra, hogy milyen burkolatokat fogsz a lakásodban alkalmazni, hiszen ez nagyban meghatározza a későbbi enteriőrt. Ha konkrét stílusirányzat szerint szeretnéd a berendezést elkészíteni, mindenképpen nézz utána, hogy abban a korban, illetve azon a területen mik voltak a jellemző burkolatok. (fa, kő, szőnyeg, mozaik, stb.)Kapcsolódó cikkek

Design stílusú kanapék

Design stílusú kanapék

Micsoda dizájn…!
Mikroszálas szövetek

Mikroszálas szövetek

Puha szövetek
Plüss, mikroplüss szövetek

Plüss, mikroplüss szövetek

Pihe-puha borítást a kanapéra!
Zsákvászon anyagok

Zsákvászon anyagok

Mi a fontos a szövet választásakor?
Gyerekmatracból a legjobbat!

Gyerekmatracból a legjobbat!

A gyermeké is legyen kényelmes!