Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Szőnyeg

A szőnyeget alapvetően kétféleképpen készítik.

Egyeseket kézzel, másokat géppel állítanak elő. A kézi technikával készített szőnyegek lehetnek szövöttek, csomózottak és hurkoltak. A géppel készült szőnyegeknek csak egy részét állítják elő szövéssel.

Azok, amik nem szövéssel készülnek, lehetnek tűzöttek, (ún. tufting eljárás), kötött-hurkolt vagy varrva hurkolt szőnyegek, lehetnek ragasztottak és nemezeltek.

A lakberendezés szempontjából mindkét típus lényeges, hiszen a kézi készítésű szőnyegek nagyon munkaigényesek, ezért az áruk ennek megfelelően drága is. Viszont egyéni és nagyon karakteres megjelenést kölcsönözhetsz már egy egészen kisméretű, tetszőleges mintájú, alakú és színvilágú szőnyeggel is.

Érdemes már a lakberendezési tervezés első fázisában gondolnod arra, hogy milyen burkolatokat fogsz a lakásodban alkalmazni, hiszen ez nagyban meghatározza a későbbi enteriőrt. Ha konkrét stílusirányzat szerint szeretnéd a berendezést elkészíteni, mindenképpen nézz utána, hogy abban a korban, illetve azon a területen mik voltak a jellemző burkolatok. (fa, kő, szőnyeg, mozaik, stb.)Kapcsolódó cikkek

Fenyőből íróasztalt!

Fenyőből íróasztalt!

Masszív és hangulatos társ a tanuláshoz!
Éjjeliszekrény választék

Éjjeliszekrény választék

Mutatós kis „éjjeli őr”
Ha csak egy fotel kell...

Ha csak egy fotel kell...

...mert jó lenne beleomlani!
Étkezés szabadban: kültéri garnitúrák

Étkezés szabadban: kültéri garnitúrák

Falatozzunk, beszélgessünk odakint!
Nappaliba szekrénysort!

Nappaliba szekrénysort!

Kellemes hangulatban a nappaliban!