Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Lemosható szövet

Egy nagycsaládos, sok gyerekes háziasszony mitől lehetne boldogabb, ha nem egy olyan bútorszövettől, aminek a tisztítása... nos álom?

Persze kis családokban vagy egyedül élőknél is előfordulhat, hogy csokis lesz a karfa. Vagy kicsöppen, avagy ömlik a bor a háttámlára. De az is lehet, hogy beleültünk valamibe, ami nem csak a ruhánkon hagy foltot, hanem... igen bizony: a kényelmes és új és szép és puha és...és kanapénk piszkos lett.

Régen ez tragédia volt. Párnákkal rejtegettük a hibát, vagy jobb esetben mentünk kárpitoztatni.

Nos új hal van a piacon, hopp a hal büdös, piszkos, nem jó példa. Szóval új bútorszövetekkel találkozhatsz, amik mondjuk úgy koszállóak! Ez lenne a NovaStar vagy a WonderLife, hogy példának felhozzam.

Ha véletlen kiöntesz valamit, nem kell rohannod sok-sok takarítószert venni, vagy párnát.
Végy egy darab tiszta törlőkendőt vagy papírtörlőt, majd egy pár törléssel eltűnt a folt. De ha mégsem! Akkor spricceld le egy kis vízzel és utána próbálkozz. Most már menni fog, így lehet eltüntetni a sűrűbb, makacsabb foltokat, mint például a ketchup, zsírkréta.

A kopásállóságáról is ejtek neked pár szót: Az átlagos bútorhuzatokhoz képest ez a szövet 2-3-szorosa. Emiatt sokáig pompázik lakásodban. (és ugye a foltok miatt se kell már aggódni)

Gondolom felismerted, hogy ez az anyag nagyon hasonlít a műbőrhöz és a valódi bőrhöz. Ez az anyag azon emberek barátja még, akik minőséget keresnek, de nem szeretnek a bútorhoz tapadni. Mert ez egy pihe-puha, kellemes tapintású szövet.

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A lemosható szövetek előnyei:

  • tapintása kellemes, puha, lágy
  • kiemelkedően kopásálló
  • nagyon könnyen tisztítható

A lemosható szövetek hátrányai:

  • élénk színekben egyenlőre nem kapható
  • magas árfekvés

 Kapcsolódó cikkek

Fenyőből íróasztalt!

Fenyőből íróasztalt!

Masszív és hangulatos társ a tanuláshoz!
Gardróbszekrény választék

Gardróbszekrény választék

Ebbe aztán lehet pakolni!
Vendégágyas kanapé

Vendégágyas kanapé

Nekünk kanapé, nekik ágy…
Plüss, mikroplüss szövetek

Plüss, mikroplüss szövetek

Pihe-puha borítást a kanapéra!
Vákuummatrac választék

Vákuummatrac választék

Tekerd ki és élvezd!