Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Lemosható szövet

Egy nagycsaládos, sok gyerekes háziasszony mitől lehetne boldogabb, ha nem egy olyan bútorszövettől, aminek a tisztítása... nos álom?

Persze kis családokban vagy egyedül élőknél is előfordulhat, hogy csokis lesz a karfa. Vagy kicsöppen, avagy ömlik a bor a háttámlára. De az is lehet, hogy beleültünk valamibe, ami nem csak a ruhánkon hagy foltot, hanem... igen bizony: a kényelmes és új és szép és puha és...és kanapénk piszkos lett.

Régen ez tragédia volt. Párnákkal rejtegettük a hibát, vagy jobb esetben mentünk kárpitoztatni.

Nos új hal van a piacon, hopp a hal büdös, piszkos, nem jó példa. Szóval új bútorszövetekkel találkozhatsz, amik mondjuk úgy koszállóak! Ez lenne a NovaStar vagy a WonderLife, hogy példának felhozzam.

Ha véletlen kiöntesz valamit, nem kell rohannod sok-sok takarítószert venni, vagy párnát.
Végy egy darab tiszta törlőkendőt vagy papírtörlőt, majd egy pár törléssel eltűnt a folt. De ha mégsem! Akkor spricceld le egy kis vízzel és utána próbálkozz. Most már menni fog, így lehet eltüntetni a sűrűbb, makacsabb foltokat, mint például a ketchup, zsírkréta.

A kopásállóságáról is ejtek neked pár szót: Az átlagos bútorhuzatokhoz képest ez a szövet 2-3-szorosa. Emiatt sokáig pompázik lakásodban. (és ugye a foltok miatt se kell már aggódni)

Gondolom felismerted, hogy ez az anyag nagyon hasonlít a műbőrhöz és a valódi bőrhöz. Ez az anyag azon emberek barátja még, akik minőséget keresnek, de nem szeretnek a bútorhoz tapadni. Mert ez egy pihe-puha, kellemes tapintású szövet.

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A lemosható szövetek előnyei:

  • tapintása kellemes, puha, lágy
  • kiemelkedően kopásálló
  • nagyon könnyen tisztítható

A lemosható szövetek hátrányai:

  • élénk színekben egyenlőre nem kapható
  • magas árfekvés

 Kapcsolódó cikkek

Vendégágyas kanapé

Vendégágyas kanapé

Nekünk kanapé, nekik ágy…
Ha csak egy fotel kell...

Ha csak egy fotel kell...

...mert jó lenne beleomlani!
Íróasztal, számítógépasztal gyerekeknek

Íróasztal, számítógépasztal gyerekeknek

Hogy a lurkónak is legyen min „működni”…
Képet a falra!

Képet a falra!

Milyen hangulatot válasszak?
Ágykeret - tömör fenyő

Ágykeret - tömör fenyő

Otthonos hálót fenyőággyal!