Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Mikroszálas szövetek

Kiválasztottad kanapédat, megtaláltad, álmaid teljesültek, de valami...valami: ha modernebb vonalvezetésű kanapét szeretnél, akkor válaszd a mikroszálas szövetekből. Szép, élénk színekből választhatsz. Kellemes tapintású, rugalmas anyag.

Tartósságukra nem lehet panasz, mivel sűrű szövéssel készülnek, így gyermek kanapé bevonására is alkalmas. Illetve ilyen anyaggal bevont kanapét nyugodtan rakhatsz gyerkőcöd szobájába. A tüskeszerű szövésekből adódóan jól tapad más anyagokhoz, mint például a lepedőhöz, így nem csúszkál annyira. Nem gyűrődnek, vagyis ha gyűrőd utána szépen kisimul, így az összképen sem rondít, hanem szépít.

Könnyen tisztítható, akár kárpittisztító géppel is. Takarítás után ajánlott tiszta vízzel is elvégezni a takarítást, így nem marad folt az kanapédon.

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A mikroszálas anyagok előnyei:

  • kifejezetten puha, lágy, kellemes bőrbarát tapintás
  • könnyű tisztíthatóság
  • a minőségéhez képest olcsó
  • tartós és rugalmas

A mikroszálas anyagok hátrányai:

  • viszonylag kevés színben léteznek
  • mintás változatban nem kapható (még)
  • ha színes folyadékkal öntjük le, azonnal tisztítani kell


Kapcsolódó cikkek

Rugós matrac választék

Rugós matrac választék

Hogy jó legyen a rugózás…
Író- és számítógépasztal változatok

Író- és számítógépasztal változatok

Egy kihagyhatatlan bútordarab
Étkezés szabadban: kültéri garnitúrák

Étkezés szabadban: kültéri garnitúrák

Falatozzunk, beszélgessünk odakint!
Ülőgarnitúra - sarokba

Ülőgarnitúra - sarokba

Kicsi a lakás? Üljünk a sarokba!
Mutatós tálalószekrényt!

Mutatós tálalószekrényt!

Ami a konyhát „öltözteti”