Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Zsákvászon anyagok

A legújabb módi a zsákvászon. Egyszerűen nem mehetsz el mellette. Sok gyártó alkalmazza előszeretettel. Egyes bútoroknak jó karakter ad. Sok színből lehet válogatni és megtalálni a megfelelőt a piacon. Kopásállóságuk magas, így sokáig élvezheted.

Sajnos szövési szerkezetük miatt, nem mutatnak jól minden bútoron, ezért nagyon meg kell gondolni, hogy mire huzatod rá. A tömzsibb, nagyobb kanapékon mutat jól. Egyes típusok esetében találkozhattok teflonnal bevont anyaggal is, aminek a kopásállósága kifejezetten magas!

A zsákvászon anyagok tapintása enyhén durva, ugyanakkor mégsem bántó, amit úgy érnek el, hogy finom és jó minőségű anyagokból szőnek vastagabb szálakat és ebből alakítják ki a mintázatot. Ez az anyag rugalmas, nem nyúlik és könnyedén tisztítható akár géppel is! Vegyszeres gépi tisztítás után soha ne felejtsük el a tiszta vízzel történő átmosást! Ezzel megelőzhető, hogy az anyag foltosodjon!

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A zsákvászon anyagok előnyei:

  • erős, strapabíró felület
  • géppel is tisztíthatóak
  • magas minőségűek
  • bútorunk igazán karakteres lesz vele
  • magas a kopásállóságuk

A zsákvászon anyagok hátrányai:

  • a zsákszerű szövés miatt könnyű kihúzni a szálakat
  • nem éppen az olcsóbb szövetek közé tartoznak (de ez a minőségen is meglátszik, így nem annyira hátrány)


Kapcsolódó cikkek

Dohányzóasztal - figurákkal

Dohányzóasztal - figurákkal

Ilyen nem lesz mindenkinek…
Képet a falra!

Képet a falra!

Milyen hangulatot válasszak?
Asztalra tehető lámpák

Asztalra tehető lámpák

Kicsi lámpa, nagy fénnyel!
Étkezőszékek ebédlőbe

Étkezőszékek ebédlőbe

…és mire fogunk leülni?
Nappali

Nappali

Itt az ideje, hogy többet tudj meg a nappaliról.