Gerincvédő Kanapé

Kényelmes gerincvédő kanapé mindennapos alváshoz

 

Zsákvászon anyagok

A legújabb módi a zsákvászon. Egyszerűen nem mehetsz el mellette. Sok gyártó alkalmazza előszeretettel. Egyes bútoroknak jó karakter ad. Sok színből lehet válogatni és megtalálni a megfelelőt a piacon. Kopásállóságuk magas, így sokáig élvezheted.

Sajnos szövési szerkezetük miatt, nem mutatnak jól minden bútoron, ezért nagyon meg kell gondolni, hogy mire huzatod rá. A tömzsibb, nagyobb kanapékon mutat jól. Egyes típusok esetében találkozhattok teflonnal bevont anyaggal is, aminek a kopásállósága kifejezetten magas!

A zsákvászon anyagok tapintása enyhén durva, ugyanakkor mégsem bántó, amit úgy érnek el, hogy finom és jó minőségű anyagokból szőnek vastagabb szálakat és ebből alakítják ki a mintázatot. Ez az anyag rugalmas, nem nyúlik és könnyedén tisztítható akár géppel is! Vegyszeres gépi tisztítás után soha ne felejtsük el a tiszta vízzel történő átmosást! Ezzel megelőzhető, hogy az anyag foltosodjon!

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A zsákvászon anyagok előnyei:

  • erős, strapabíró felület
  • géppel is tisztíthatóak
  • magas minőségűek
  • bútorunk igazán karakteres lesz vele
  • magas a kopásállóságuk

A zsákvászon anyagok hátrányai:

  • a zsákszerű szövés miatt könnyű kihúzni a szálakat
  • nem éppen az olcsóbb szövetek közé tartoznak (de ez a minőségen is meglátszik, így nem annyira hátrány)


Kapcsolódó cikkek

Éjjeliszekrény választék

Éjjeliszekrény választék

Mutatós kis „éjjeli őr”
Vendégágyas kanapé

Vendégágyas kanapé

Nekünk kanapé, nekik ágy…
Szivacsos kanapék

Szivacsos kanapék

Előnyök és hátrányok...
Franciaágy - kárpittal

Franciaágy - kárpittal

Nemcsak a legyezős lehet a nyerő, sőt…
Szőnyeg

Szőnyeg

Hogyan is készül?